Te doen

Te doen in de omgeving

Het vakantiegebied Côte d'Azur behoort tot de meest tot de verbeelding sprekende kustgebieden van Frankrijk. Dit is de plek waar de rich en famous van de zon komen genieten, waar reclamemakers hun reclamespots voor nieuwe automodellen opnemen en waar cineasten dankbaar gebruik maken van het prachtige natuurlijke decor dat hen ter beschikking gesteld wordt. De naam Côte d'Azur betekent letterlijk Azurenkust, wat het te danken heeft aan het prachtige azuurblauwe water wat je hier langs de kust ziet.

Via de deze link kunt u een aantal geweldige toeristische plekken in de buurt ontdekken.

Karting Roquebrune
Karting Roquebrune

Karting in Roquebrune

Karting in Roquebrune-sur-Argens: geniet van gezellige momenten in een origineel kader. Wat is er gezelliger dan een kartsessie met familie of vrienden?
Rallye Kart wil u graag unieke momenten van plezier bezorgen! Go-karts voor kinderen en voor volwassenen. 15.000 m² ruimte.vijver, snackbar, schaduwrijke en bloemrijke hoekjes.
Uw karting in Roquebrune-sur-Argens biedt u een onvergetelijke ervaring!
Rallye Kart is toegankelijk voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar en biedt 31 karts (11 kinderen en 20 volwassenen):

karts met een 120cc motor voor kinderen en 270cc voor volwassenen;GT-chassis, light-versie, slick-banden, close-ratio's, voor razendsnelle acceleraties! Circuits 7 m breed en 11 bochten, 550 meter lang. Dit alles is te vinden nabij Frejus, St Raphael, St Aygulf.

Karting Roquebrune, klik hier

Strand Frejus
Strand Frejus

De wijnroute van de Provence 

Ontdekking van Franse mediterrane wijngaarden.

De zee en de prachtige stranden, de warmte, de zon, de krekels zingen... Een ideaal klimaat om wijn te produceren! Door de zon, het droge weer en de mistral kunnen de wijnstokken gedijen, goed geworteld in ideaal gedraineerde grond.

Wijn is een zeer oude traditie in deze regio van de wereld. De Grieken brachten het in de oudheid naar ons land en stichtten onderweg steden als Marseille, Antibes en Nice. Tegenwoordig zijn de wijnen van de Provence over de hele wereld bekend en bieden ze verschillende variëteiten en smaken die door wijnliefhebbers worden gewaardeerd.

Wat als je de Provence op een andere manier hebt ontdekt? De wijnroute van de Provence loopt door de Var, niet ver van Roquebrune. De mogelijkheid om bij ons te blijven en vervolgens door de wijngaarden en Provençaalse landschappen te trekken en de productieplaatsen te ontdekken; de toeristische kelders zijn inderdaad open voor bezoek.

Hieronder vindt u enkele niet te missen passages in de Var, in de buurt van Roquebrune: Château Vaudois, Domaine de Marchandise, Clos des Roses, Château Rasque en Château Berne.

Château Rasque lichten wij iets dieper uit hier onder, omdat de wijnen van het Château ons heel goed bevallen.

We wensen u een goed bezoek en goede proeverij! 

Chateau Rasque
Chateau Rasque

Château Rasque, het bezoeken zeker waard

Château Rasque, karaktervolle wijnen die ons Provençaalse terroir en de liefde voor dit land weerspiegelen. Het landgoed, wijd open op zijn 100 hectare grond, getuigt van een manier van werken waarbij traditie, het zoeken naar kwaliteit en respect voor de bodem, de wijnstok en de wijn de sleutelwoorden zijn.

Uit liefde voor het land besloten Gérard en Monique BIANCONE in 1983 om het Bois de Rasque, een Provençaals landschap met uitzicht op Taradeau, te verwerven. Gérard, een metselaar van geboorte, heeft altijd de ziel van een bouwer gehad die hij aan zijn moeder te danken heeft. En Monique, uit een familie van Bordeaux-wijnbouwers, zet zich in voor het creëren van een traditionele wijngaard in het hart van de Provence. Nu is het Chateau in handen van de kinderen van Gérard en Monique.

klik op de link voor de website van het Château.

Truck'r 1957
Truck'r 1957

Le truck'r 1957 Aanrader! 

Truckr1957 is 1 van de restaurantjes waar wij graag komen. Te vinden in St Aygulf. Marcos is veel op de voorgrond te vinden, gastheer 1e klas. Van een leuk gesprek tot kennis over de omgeving kun je bij hem terecht. Arthur is de man die kan toveren in de keuken, geloof ons als wij zeggen dat je werkelijk versteld staat van de smaken.

Van de eigenaar persoonlijk:

"Le truck'r 1957", specialist in gourmet burgers. Original and tasty burgers, accompanied by quality service. Also taste our salads and Pokebowls, as well as our daily specials for a great taste experience.

Come and have the best time with Arthur and Marcos at Truckr'r 1957.  

Klik hier voor meer informatie

Te doen in de omgeving

Aqualand Frejus
Aqualand Frejus

Voor jong en oud zal het een geweldige belevenis zijn om een dag naar Aqualand te gaan. In Aqualand zijn allerlei zwembaden en glijbanen. De attracties variëren in moeilijkheidsgraad. Bij de diverse attracties staan borden voor wie de attracties geschikt zijn. Ze zijn vaak ingedeeld in categorieën: rustig, familie, kinderen en sensatie. Het hele gezin kan er genieten, ook de kleine kinderen. Er zijn speciale speelplaatsen voor de kinderen.

Aquapark Frejus, klik hier 

Lunapark Frejus
Lunapark Frejus

Ontdek in Fréjus het niet te missen Luna Park! 40 attracties wachten op u!

Voor de kleintjes is er een speciaal gebied in het park genaamd Funny Land met 10 attracties. Ook voor volwassenen en gezinnen zijn er een twintigtal attracties. Voor de durvers biedt Luna Park 4 adembenemende attracties! De restaurants ter plaatse heten u welkom voor een zoete of hartige pauze tijdens uw avond.

Lunapark Frejus, klik hier

Dierentuin Frejus
Dierentuin Frejus

Meer dan 110 diersoorten om samen met het gezin te ontdekken in de dierentuin van Fréjus.

Als u wilt genieten van dieren, op een aantal kilometer ligt de dierentuin Fréjus. Deze dierentuin werd in 1971 geopend en bevindt zich in een mediterrane omgeving en is prachtig aangelegd. Hier kunt u meer dan 110 soorten wilde dieren te voet of met de auto ontdekken.

Dierentuin Frejus, klik hier

Strand St Pierre
Strand St Pierre

Verder te doen in de omgeving

Naast veel actieve dingen, is er ook voor de rustige genieters veel te doen.

Struin de boulevards af bij Frejus, St Maxime, St Raphael.
Geniet van de vele lekkere en leuke terrasjes/restaurantjes

Bezoek de marktjes die regelmatig gehouden worden in de verschillende badplaatsen. Klik hier voor een uitgebreid overzicht.

Ook kun je in de verschillende badplaatsen actieve dagdelen doorbrengen, St Aygulf- jetski huren, Frejus-parachute achter een boot en nog veel meer!!!