Het chalet & omgeving

Stacaravan Zuid Frankrijk Cote d'Azur
Stacaravan Zuid Frankrijk Cote d'Azur

Info over het chalet

Het chalet/mobil home is volledig gemeubileerd, voorzien van 3 slaapkamers maximaal 6 personen, en airco die zowel kan koelen als verwarmen.
Helemaal ingericht voor een heerlijke vakantie. Tv met DVD speler aanwezig.
Het chalet staat op plek nummer 519. 

standaard-korting. 😉

De camping heeft zeer goede faciliteiten zoals een zwembad, restaurant, animatie in het hoogseizoen, speeltuin en tennisbaan, oplaad punten voor elektrische auto's. Dichtbij de zandstranden en alle andere mooie plekjes langs de Cote d'Azur.

Op de camping zijn beheerders aanwezig waar u met alle vragen op locatie terecht kunt. De beheerders hebben veel ervaring met alles op en rondom de camping. De desbetreffende beheerders regelen niet alleen voor ons alles maar ook voor Greenchalets. 

Onderaan de pagina vind u handige links voor o.a de reis te plannen als u met vliegtuig wilt gaan, auto huren en de site van de camping waar het chalet staat. 

De omgeving

Met de Franse Rivièra, in het Frans de Côte d'Azur genoemd, wordt het gebied aangeduid tussen Toulon, en de Italiaanse Rivièra, beginnend bij Ventimiglia. Het gebied beslaat de 2 departementen Var en Alpes-Maritimes. Het wordt gekenmerkt door de kustlijn, die door het hele gebied loopt, en alle populaire badplaatsen kunt u er vinden, zoals Saint-Tropez, Sainte-Maxime, Fréjus/Saint-Raphael, Cannes en Nice. Het is het meest populaire gebied voor Nederlandse, Belgische, Duitse, Engelse maar ook Franse toeristen, die er graag komen genieten van het mooie weer, het heerlijke eten, de gezellige stranden en de mooie natuur, in combinatie met de vele culturele tentoonstellingen en evenementen.

Roquebrune bevind zich op ongeveer 10 km van de zandstranden van Frejus & St Aygulf. Via de mooie weg, D7 erg goed te bereiken.

Rondom Roquebrune worden druiven geteeld en worden diverse andere producten geproduceerd. In de dorpswinkeltjes worden al deze lokaal verbouwde producten te koop aangeboden. Geweldig om hier een kijkje te nemen.

Ben je op vakantie in Frankrijk met kinderen dan moet je zeker het Maison du Patrimoine bezoeken. Een klein historisch museumpje dat ook leuk is voor kinderen met oude stenen en middeleeuwse voorwerpen die allemaal uit de omgeving komen. Regelmatig zijn er speciale thematentoonstellingen bijvoorbeeld over ridders en jonkvrouwen.

Onder aan de pagina vind u links naar de camping, vliegveld en auto verhuur.

Prachtige zonovergoten strand van de Franse Rivièra
Prachtige zonovergoten strand van de Franse Rivièra
Historisch stadscentrum van de gemeente Frejus
Historisch stadscentrum van de gemeente Frejus
Roquebrune-sur-Argens
Roquebrune-sur-Argens

Informatie over Roquebrune sur Argens

Roquebrune sur Argens bestaat uit drie mooie delen. Het middeleeuwse dorp is vrijwel autovrij en bestaat uit vele steegjes en trappetjes met mooie winkeltjes, restaurantjes, musea e.d. De kerk van Roquebrune is zeker een bezoekje waard.

In de omgeving kan je hele mooie wandeling maken bijvoorbeeld in drie uur (retour) naar de top van de rots. Deze wandeling is niet mogelijk in juli en augustus vanwege brandgevaar, diverse paden dan afgesloten zijn. Bij het tourism office in het dorpje kunnen ze je precies vertellen welke mogelijkheden er wanneer zijn. Een andere optie om actief te zijn is watersporten op de rivier de Argens of op het meer Lac d'Arena. Ga lekker zwemmen of fiets een rondje op een waterfiets. Of op 10km afstand zijn de zandstranden te vinden van Frejus en Saint Aygulf om heerlijk te genieten van de zee

Links voor Cote d'Azur